Chudnutie – celosvetový problém s obezitou?

Chudnutie sa zdá byť len záležitosťou estetiky či vonkajšieho vzhľadu, no opak je pravdou. Už nejakú chvíľu platí, že zdravé chudnutie je naozaj to najlepšie, čo môžete pri nadváhe spraviť pre svoje telo. Nie pilulky, nie zázračné operácie. Ale chudnutie založené na rokmi overenej rovnici – musíte viac vydať ako prijať. Obezite, nadváha, nezdravé stravovacie návyky – takto by sme mohli pokračovať ďalej pri vymenovávaní celosvetových problémov. A zbaviť sa ich môže každý z nás tým, že začne chudnúť. O čom je chudnutie? O úprave jedálnička, kvalitnom tréningu, dostatočnej kardio aktivite. Redukcia tuku a zdravý životný štýl je synonymum pre novodobé “sexi”. Pretože atraktívne nie je už len chudé telo, ale najmä to zdravé!

Cukrovka, kôrnatenie tepien či zhubné ochorenia. Len časť z toho, čo hrozí každému, kto nenasadí chudnutie. Nemali by sme ingnorovať čo i len nižšiu nadváhu – dá sa pohodlne vyriešiť pohybom a úpravou pohybovej aktivity. Aké je to zdravé chudnutie? Také, pri ktorom zvýšime pohybovú aktivitu a za mesiac znížime váhu napríklad o 2 až 4 kilogramy. Viac nie, telo je živý organizmus a potrebuje si na zmeny postupne zvykať. Znížiť môžeme tiež kalorický príjem, čo sa na chudnutí prejaví ešte pozitívnejšie.

Základom bude pravidelná strava, žiadne gigantické porcie 3x za deň.  Jedlo má svoj čas – rovnako aj chudnutie. Nemusíte ho skonzumovať za pár sekúnd, pekne si ho vychutnajte. Ak máte záujem o tréningové plány na chudnutie, potom určite využite MyBodyManager!

Leave a comment